کولر گازی

کولرگازی اینورتر

کولرگازی اینورتر

با پیشرفت تکنولوژی کولرها نیز هر روز پیشرفته تر می‌شود. امروزه علم به سمتی پیش می‌رود که بتواند وسایلی درست کند که با مصرف کمتر انرژی، عملکرد بهتری را ارائه دهد. کولرگازی اینورتر نیز نسل جدید کولرهای گازی بوده که باعث شده با مصرف کمتر انرژی بازدهی بالاتری را به کاربران ارائه دهد.

کولرگازی اینورتر

در نسل قدیم کولرهای گازی یا اسپلیت‌ها با کمپرسور دور ثابت، عملکرد سیستم تنظیم دمای کولر بدین صورت بود که کاربر دمای مورد نظر خود را روی اسپلیت تنظیم کرده و اسپلیت یا کولرگازی نیز با تشخیص دمای محیط از طریق ترموستات داخلی به محض اینکه دمای محیط با دمای تنظیم شده روی دستگاه را یکی تشخیص می‌داد موتور یا کمپرسور کولر را خاموش می‌کرد.

به طور مثال کاربر کولرگازی یا اسپلیت خود را روی دمای ۲۴ درجه سانتی گراد تنظیم می‌کند، کولرگازی یا اسپلیت دمای محیط را به ۲۴ درجه سانتی گراد می‌رساند و ترموستات داخلی آن به محض تشخیص دمای ۲۴ درجه محیطی دستور خاموش شدن موتور کولر گازی یا اسپلیت را داده و در نهایت موتور دستگاه خاموش می‌شود.

اما در این زمان ترموستات بی کار نیست و هر لحظه در حال تشخیص دمای محیط است و همچنان در صورت حس کردن دمایی غیر از دمای تنظیم شده توسط کاربر، دستور لازم را جهت روشن شدن مجدد موتور یا کمپرسور کولر می‌دهد.

عملکرد کولرگازی اینورتر

در نسل جدید کولرهای گازی و اسپلیت که به آن کولرگازی اینورتر گفته می‌شود، سیستم عملکرد تنظیم دمای محیط به شرح زیر تغییر کرده است:

در نسل جدید کولرهای گازی و اسپلیت به جای استفاده از کمپرسورهای دور ثابت که برای تنظیم دما فرمان ترموستات باید موتور دستگاه را خاموش و روشن کند تا دمای محیط به تعادل برسد، از سیستم کمپرسورهای دور متغیر استفاده شده است.

کمپرسورهای دور متغیر استفاده شده در کولرهای گازی و اسپلیت نسل جدید این امکان را می‌دهد که با رسیدن دمای محیط به دمای مورد نیاز کاربر به جای خاموش کردن کمپرسور یا موتور دستگاه دور موتور را کاهش دهد تا از وارد شدن شوک الکتریکی ناگهانی به موتور دستگاه و کمپرسور در زمان استارت مجدد کمپرسور و در نتیجه مصرف برق بیشتر جلوگیری به عمل آید.

در کولرهای اینورتر داخل کندانسور یک برد تعبیه شده است که فرمان‌های کمپرسور را کنترل می‌کند که معمولاً در کولرهای معمولی این برد وجود ندارد و اگر هم وجود داشته باشد کوچکتر و ابتدایی‌تر است.

معایب

  1. قیمت بالاتر کولرگازی اینورتر نسبت به سیستم‌های قدیمی‌تر که این افزایش هزینه از ۲۰ تا ۴۰ درصد متغیر است.
  2. به دلیل اینکه تمامی برنامه‌های صادر شده در این سیستم کاملاً دیجیتالی است و از مادربرد مرکزی صادر می‌شود در صورت بروز هرگونه مشکل برای این برد به هیچ عنوان امکان راه اندازی این سیستم وجود ندارد.
  3. انحصار خدمات و قطعات توسط شرکت تولید کننده که اگر از شرکتی که خدمات از فروش مناسبی در ایران ندارد خریداری شود امکان روبه رو شدن با مشکل برای تأمین قطعات زیاد است.
  4. برای تعمیر این کولر گازی به تعمیرکاران متخصص نیاز بوده که علاوه بر تجربه نیاز به دانش فنی بالایی نیز هست.
  5. با داشتن ترانس هنگام خاموش بودن اسپلیت از مدار خارج نشده و ترانس برق مصرف می‌کند پس بهتر است آن را کامل از برق خارج کرد.

بخش اصلی مکانیکی شامل:

  • کمپرسور
  • کندانسور (تقطیر کننده)
  • اپراتور (تبخیر کننده)
  • ماده مبرد (گاز خنک)
  • لوله مویی

بخش اصلی الکتریکی شامل :

  • الکتروموتور فن به همراه پروانه
  • برد الکترونیکی
  • فیوز حرارتی اتوماتیک (Overload)
  • سنسور دما
  • خازن
  • تابلو برق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *